Ajankohtaista

Ajankohtaista

Työyhteisön hyvinvointi ja toimintakyky poikkeusoloissa – tilattava virtuaalivalmennus työyhteisön tai esimiehen näkökulmasta

Miten reagoimme uhka- ja kriisitilanteissa?

Miten kriisiaivomme toimivat?

Miten voimme yhdessä tukea toisiamme ja ylläpitää hyvinvointiamme ja toimintakykyämme?

Työyhteisöt ovat poikkeusolojen keskellä isojen haasteiden edessä. Täytyy löytää uudenlainen tasapaino yhteiseen toimintaan ja tekemiseen. Samalla jokaisen on pyrittävä ylläpitämään omaa jaksamistaan useiden samanaikaisten epävarmuustekijöiden keskellä. Henkinen jaksaminen askarruttaakin tässä tilanteessa monia ja tarvitaan uusia keinoja omaan ja muiden selviytymiseen.

Työntekijöiltä saatetaan nyt odottaa sellaisia taitoja ja vahvuuksia, joita ennen tässä mittakaavassa ei ole tarvittu kuin hetkellisesti ja satunnaisesti. Nyt epävarmuustekijöitä ja kaaosta on joka puolella, työt on järjestetty monissa paikoissa ensimmäistä kertaa massiivisesti eri tavoin, pitää keksiä pyörä uudestaan ja ollaan pitkälle uhan ja epävarmuuden tunteiden vallassa.

Neurotutkimuksen valossa voidaan todeta, että ihmisillä on sisäänrakennettuja taipumuksia toimia ja reagoida uhan ja epävarmuuden kohdatessa tietyillä tavoilla. Näiden perusperiaatteiden ymmärtäminen ja yhteinen jakaminen auttaa työyhteisöä selviytymään poikkeusolojen haasteellisesta arjesta yhdessä.

Tämä työyhteisöille suunnattu virtuaalivalmennus tarjoaa tietoa ja ymmärrystä tunteista ja reaktioista kriisitilanteissa sekä jokaiselle työyhteisön jäsenelle konkreettisia keinoja ja vinkkejä psyykkisen kuormituksen vähentämiseen sekä hyvinvoinnin tukemiseen yhteisössä. Valmennus rakentuu alustuksesta sekä sen lomassa käytävästä ohjatusta yhteisestä keskustelusta.

Aiheesta alustaa ja keskusteluttaa työterveyspsykologi Minna Björkman.

Esimiehenä poikkeusoloissa coaching

3 kertaa 60min

Käytännönläheinen menetelmiä sisältävä kokonaisuus, jonka avulla esimiehenä onnistut käsittelemään poikkeusolojen aiheuttamia haasteita työyhteisössäsi.

Työnohjaus ja coaching

Yksilöille ja ryhmille etänä tai asiakkaiden tiloissa. Ota yhteyttä ja kerro ajatuksistasi, yhdessä löydämme varmasti hyvät ratkaisut työyhteisösi parhaaksi!.