Niklas Björkman

VTM, työnohjaaja, työyhteisösovittelija

Niklas Björkman innostuu siitä, että voi auttaa ihmisiä oivaltamaan uusia asioita ja näkemään maailmaansa hieman uusista näkökulmista. Tällöin kehittyy niin yksilöllinen ajattelu kuin tiimin suuntakin.

Niklas on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri, ratkaisukeskeinen työnohjaaja ja työyhteisösovittelija.

”Vietämme huomattavan osan valveillaolo ajastamme työpaikallamme. Näin ollen on oleellista, että työnteko, työtehtävät ja työpaikan ilmapiiri tukevat henkilökohtaista jaksamista ja kehitystä. Aina ei kuitenkaan valitettavasti ole näin. Mutta niin kauan kun jaksaa välittää siitä mitä työpaikalla tapahtuu, peliä ei ole menetetty!

Eripura työpaikalla on merkki siitä, että tahtoa ratkaisun saamiseksi on olemassa. Keskustelemalla, väittelemällä ja jopa riitelemällä voidaan ratkoa isojakin ongelmia, mutta joskus se vaati jonkun ulkopuolisen väliintuloa, joko työnohjauksen tai sovittelun merkeissä. Tällöin haetaan yhdessä mahdollisimman rakentavia ratkaisuja erimielisyyksien selvittämiseksi. Olennaista aina kuitenkin on se, että tahtoa tähän löytyy kaikilta osapuolilta.

Ulkopuolisen tukea ja ratkaisutaitoja kannattaa hakea ajoissa. Meiltä sitä saa mitä erilaisimpiin tilanteisiin, toimialasta riippumatta.”